1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

9 начина да защитите криптовалутата си

9 начина да защитите криптовалутата си

За да можете да търгувате спокойно

В ерата на измамите и фишинга е разбираемо, че хората не са склонни да инвестират в крипто. Ето няколко начина да защитите вашите дигитални валути и да търгувате по-спокойно.

  1. Силни пароли

Добра идея е да не повтаряте една и съща парола. Направете новата си парола без всякакви лични факти, за да намалите риска недоброжелателите да я отгатнат. Никакви рождени дни! Никакви имена на домашни любимци! Парола между петнадесет и двадесет символа трябва да е достатъчна. Също така е добра идея понякога да сменяте паролата си.

Снимка: iStock

  1. Използвайте факти, които само вие знаете

Някои крипто брокери ви молят да добавите лична информация, като имена на вашите домашни любимци, името на майка ви или училището, което сте завършили, за да потвърдите самоличността си в случай на нарушение. Изберете нещо, което хората не могат да отгатнат или да намерят.

 

 

  1. Активиране на двуфакторна автентикация

Двуфакторното удостоверяване е активиране на два вида идентификация за достъп до платформа. Обикновено това е комбинация от паролата и имейл с код, изпратен на телефона ви.

  1. Използване на първокласен антивирусен софтуер

McAfee, Bitdefender и AVG са едни от най-популярните антивирусни програми на пазара. Купете премиум пакети и редовно сканирайте, за да сте сигурни, че компютърът ви е безопасен. Освен това можете да отворете Task Manager и да проверите дали в момента има активен подозрителен софтуер.

  1. Купете си „студен портфейл“

Помислете за закупуване на Trezor или Ledger модел студен портфейл за съхраняване на крипто. „Студеният портфейл“ няма връзка с интернет, което го прави имунизиран срещу злонамерен софтуер.

  1. Избягване на фишинг измами

Вашата поща за спам вероятно е пълна с фишинг имейли. Някои измамници са успели да заобиколят защитата от фишинг, като прилагат файлове в имейла или имитират вашите познати и официални компании.

  1. Използване на VPN

VPN е съкращение от Virtual Private Network. VPN мрежите криптират данните ви и маскират местоположението ви, като ви предпазват от тракери.

  1. Избягвайте обществения Wi-Fi

Обществените Wi-Fi мрежи са основна цел за хакери, защото им позволяват да шпионират множество нищо неподозиращи потребители.

  1. Връзка с отдела за поддръжка на клиенти

Крипто уебсайтовете, като Coinbase, имат специален екип за поддръжка. Ако смятате, че активите ви са компрометирани, трябва да се свържете с тях възможно най-скоро.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии