1 USD
1.88332 BGN
Петрол
109.259 $/барел
Bitcoin
$30,332.9
Последвайте ни
1 USD
1.88332 BGN
Петрол
109.259 $/барел
Bitcoin
$30,332.9

Търсят авиокомпания за оператор на линията София - Скопие

БГ Бизнес

Работи се и по нови транспортни проекти с Румъния, обяви министърът на транспорта Николай Събев

Министерството на транспорта проверява възможностите за пускане на самолетна линия от София до Скопие.

Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев по време на изслушването му в ресорната парламентарна комисия, предаде БТА.

Събев посочи, че действията са предприети по искане на премиера Кирил Петков и че те израз на „добра воля“ и целят облекчаване на възможностите за посещение между двете държави.

"Имаме интензивна подготовка и сме в преговори с различни самолетни компании, които биха изявили интерес", подчерта той.

Разстоянието по права линия между двете столици е 170 км.

Събев посочи още, че той също ще бъде част от правителствената делегация, водена от премиера Кирил Петков, чието посещение в Скопие се подготвя. Тогава ще бъде обсъден и напредъкът по изграждането на жп връзката между двете държава, допълни министърът.

Нови транспортни проекти с Румъния

Пред депутатите от комисията Събев коментира, че се работи и по подготовката за среща между правителствени делегации на България и Румъния, която да бъде реализирана на ниво министри на транспорта. На нея двете страни се очаква да обсъдят възможностите за изграждане на по-добра транспорта свързаност помежду си.

Една от идеите в тази посока е реализирането на втори мост между Русе и румънския Гюргево, който да бъде трети между двете страни над Дунав.

Последни публикации

Свързани статии

Арсен, на когото Астор приживе дари реквизита си: Бяхме толкова близки, че ме представяше като син Лайфстайл

Арсен, на когото Астор приживе дари реквизита си: Бяхме толкова близки, че ме представяше като син

"Дори докато беше болен на легло, той не спираше да се шегува, да се смеем и да ме вдъхновява. За мен той е уникален човек - няма друг такъв", казва Арсен в интервю пред Ladyzone.bg

Галерия

Експерти съветват: Как да се справим с покачващите се цени на горивата

Coldplay
+5

Галерии