Нов връх на цената на газа в Европа
Газохранилищата в ЕС към 19-и ноември са запълнени на 89,87%
Изискването да се предсотавя такава информация на клиентите влезе в сила в края на 2014 г.
Инспектори започват проверки по заведенията в морските курорти. Особено внимание ще се обърне на това дали ресторантите имат в менютата информация за алергените в храните.
Стикери за 14-те алергена, като соя, лактоза или ядки, трябва да има всяка предлагана храна. При липса на стикери се налагат глоби.
Наредбата, която задължи заведенията за хранене да предоставят тази информация на клиентите си, влезе в сила в края на миналата година
„Казват, че е изискване на Европейския съюз, а го няма никъде в Европейския съюз, поне където сме ходили, тази година бях в Дания, в Гърция, колеги също ходят постоянно, коментирахме го, такова нещо няма никъде", казва Янчо Парушев, хотелиер.
„Знаем, че здравословно всеки от нас може да има евентуално проблеми с някои от тях, дори от едно фъстъчено масло. Така и от ягоди и от ред други неща. Просто трябва да бъде обявено, особено в съставните храни", коментира директорът на БАБХ-Бургас Георги Митев.
Проверките ще продължат цяло лято. Може да подавате сигнали при съмнение на телефоните на Агенцията за безопасност на храните.
Газохранилищата в ЕС към 19-и ноември са запълнени на 89,87%
Ето какво сочат нови проучвания
Svetatnazdraveto.bg ще предлага полезни съвети за превенция и грижа за здравето за всички възрастови групи