1 USD
1.85862 BGN
Петрол
110.688 $/барел
Bitcoin
$29,084.1
Последвайте ни
1 USD
1.85862 BGN
Петрол
110.688 $/барел
Bitcoin
$29,084.1

Евроинициатива дава шанс на младежи без стаж

БГ Бизнес
 

30 български компании насърчават младежката заетост със стажове

Много млади българи не могат да си намерят работа, заради липса на стаж. Европейската инициатива "Алианс на младежта", дава шанс да натрупате такъв, в реномирана компания.

Борислав е завършил университета по хранителни технологии в Пловдив. След дипломирането прекарва четири месеца в търсене на работа.

„Беше доста трудно. Ходих на доста интервюта, но обратната връзка от повечето от интервютата беше, че са си намерили човек... са се спрели на човек с повече опит”, споделя той.

Ръка му подават от "Алианс на младежта" - инициатива за младежка заетост, в рамките на която родни компании дават шанс за професионална реализация.

Борислав е на стаж във фабрика от два месеца и въпреки липсата на предишен опит, напредва бързо: „Доволни са. Вече са ме похвалили няколко пъти от различни отдели... аз също съм доволен от тях”

В България 30 компании членуват в Алианса.

От септември миналата година 1400 младежи от цялата страна, са започнали стаж в тях. Представители на алианса споделиха, че планират различни дейности, свързани с професионалната подготовка на младежите и заявиха, че идеята е инициативата да бъде дългосрочна.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Прочут художник продаде NFT, прожектирано върху сграда на Гауди в Барселона, за 1,38 млн. евро

Coldplay
+5

Галерии