1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

„Проблемите на милиардерите“: 3 нелепи ситуации, в които могат да попаднат само супер богатите

Блясък

Свръхбогатите си имат своите проблеми и се борят с тях точно като всички нас

Свръхбогатите си имат своите проблеми и се борят с тях точно като всички нас.

За да си купиш Ferrari ти трябва специална покана

Когато милиардерът и луди фен на автомобилите Престън Хен, иска да добави LaFerrari Spider към своя автопарк, се сблъсква с проблемите на богатия човек: Клиентите не могат просто да си купят спортна кола за 1,4 млн. долара – те се нуждаят от лична покана за покупка.

Така че, когато Хен прави поръчка за изключителното Ferrari, неговата молба е отхвърлена. Очевидно да бъдеш милиардер не е достатъчно.

Това обаче не спира Хен. Той пише съобщение до компанията, в което оспори присъдата и обясни, че преди това е притежавал 18 Ferrari-та. Той прилага и чек за депозит от 1 млн. долара, за да докаже, че е истински фен на марката.

Ferrari веднага му отказва и връща депозита.

Какво да прави един пренебрегнат милионер в така безизходица? Той съди производителя на автомобили за 75 хил. долара, твърдейки, че Ferrari е накърнило репутацията му на колекционер. По-късно искът е прекратен.

Паркинг за яхти

Съоснователят на Microsoft Пол Алън нашумя през 2016 г., когато неговата 91 метрова супер яхта MV Tatoosh влачи котвата си през риф на Каймановите острови, увреждайки 4267 квадратни метра корали. Това е 80% от рифа.

Въпреки че Алън не е на яхтата по това време той предлага да го поправи и се уреди с Каймановите острови за неразкрита сума.

Ресто по джоба на милиардер

Южноафриканският магнат и собственик на верига супермаркети Кристо Вайзе веднъж се озова в голям проблем, докато минаваше през охраната на летище Лондон Сити. Митничарите откриват 1 млн. долара в брой в ръчния му багаж. Служителите на летището конфискуват парите, тъй като те надхвърлят допустимия по закон лимит за полет.

Според защитата на Вайзе за милиардер като него 1 милион долара са само джобни пари.

Снимка: iStock

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии