1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Колко струва да се гмурнеш в най-дълбокия басейн на света?

Блясък
 

Басейнът е построен във формата на изгубен град

Освен целогодишното слънце и огромното добре обслужвано международно летище, Дубай продължава да привлича тълпи от чуждестранни посетители поради несравнимия си усет за запомнящи се и понякога ексцентрични изживявания.

Различните забавления и театралните представления са част от ДНК-то на града, в ерата на депресиращи международни новини, кой може да вини туристите, че искат малко бягство от реалността?

Има две нови дестинации в Дубай, които предлагат точно това. Днес ще ви представим най-дълбокият басейн в света.

Голямата „дупка“ в изгубения град

Тези, които обичат свободното падане в мистериозни води, вече могат да изпробват уменията си в Deep Dive Dubai – единственото съоръжение в света, където можете да се гмуркате на дълбочина от 60 метра. То е с 15 метра по-дълбоко от всяко друго подобно пространство на света и четири пъти по-дълбоко от следващото подобно в класацията, казва CNBC.  

Разположен в дубайския квартал Nad Al Sheba, басейнът Deep Dive Dubai е потвърден от Световните рекорди на Гинес като най-дълбокия плувен басейн в света. Той побира 14 млн. литра вода, еквивалент на шест басейна с олимпийски размери. За да го изпробвате, трябва да резервирате предварително, защото е отворен само за хора на възраст над 10 години.

Построена, за да прилича на огромен потънал град, тази зловеща дупка в сърцето на пустинята е оборудвана с 56 камери, за да гарантира безопасността на посетителите, заедно с най-съвременни системи за осветление и звук.

Изпробвалите „дупката“ казват, че единственият недостатък е липсата на морски живот, но е чудесно да го направите веднъж в живота.

Цената на удоволствията в мащабния басейн се движи между 250 и 1000 лв. в зависимост каъв пакет ще изберете.

Очаквайте утре най-високият басейн в света? 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии