1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,279.2

В кой европейски град почивката е най-евтина?

БГ Бизнес

Може да пътувате и с по-малък бюджет на тези места

Заради инфлацията много хора се отказват от пътувания или се колебаят. Тук на помощ идва списъкът с най-евтини места за почивка в Европа. Най-добрите почивки не трябва да изпразват джоба ви, казват финансовите експерти в Gambling 'N Go, които са проучили всички европейски столици, за да намерят десетте най-евтини европейски градски почивки.

За да излязат със списъка, те изчислиха цената на полета, заедно с нощувка в хотел и тристепенно хранене за двама в ресторант от среден клас, пише Time out.

Техният анализ разкри, че полската Варшава е най-достъпната европейска столица за градска почивка с обща цена от 184 евро. Ако известните полски заведения за хранене и богатата история на града ви звучат завладяващо, започвайте да организирате пътуването си.

Снимка: istockphoto

Подгласник е любимата столица на Испания Мадрид, която тази година отдава почит на артистичния титан Пикасо с фестивал от изложби и събития в целия град. Със своите елегантни булеварди, тучни паркове и музеи, пълни с европейско изкуство, Мадрид със сигурност ще завладее сърцето ви с обща цена от 210 евро.

Снимка: istockphoto

Третото място в списъка е за София, България, с полети, храна и престой в хотел, които възлизат на 228 евро. Градът е център на отлична архитектура, включващ църкви с лукови куполи, джамии от Османската империя, планински гледки и много други.

Снимка: istockphoto
Ето топ 10 на най-евтините европейски столици за градска почивка:

Варшава, Полша
Мадрид, Испания
София, България
Рига, Латвия
Прага, Чешка Република
Будапеща, Унгария
Виена, Австрия
Берлин, Германия
Букурещ, Румъния
Рим, Италия

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5