1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

В кой европейски град почивката е най-евтина?

БГ Бизнес

Може да пътувате и с по-малък бюджет на тези места

Заради инфлацията много хора се отказват от пътувания или се колебаят. Тук на помощ идва списъкът с най-евтини места за почивка в Европа. Най-добрите почивки не трябва да изпразват джоба ви, казват финансовите експерти в Gambling 'N Go, които са проучили всички европейски столици, за да намерят десетте най-евтини европейски градски почивки.

За да излязат със списъка, те изчислиха цената на полета, заедно с нощувка в хотел и тристепенно хранене за двама в ресторант от среден клас, пише Time out.

Техният анализ разкри, че полската Варшава е най-достъпната европейска столица за градска почивка с обща цена от 184 евро. Ако известните полски заведения за хранене и богатата история на града ви звучат завладяващо, започвайте да организирате пътуването си.

Снимка: istockphoto

Подгласник е любимата столица на Испания Мадрид, която тази година отдава почит на артистичния титан Пикасо с фестивал от изложби и събития в целия град. Със своите елегантни булеварди, тучни паркове и музеи, пълни с европейско изкуство, Мадрид със сигурност ще завладее сърцето ви с обща цена от 210 евро.

Снимка: istockphoto

Третото място в списъка е за София, България, с полети, храна и престой в хотел, които възлизат на 228 евро. Градът е център на отлична архитектура, включващ църкви с лукови куполи, джамии от Османската империя, планински гледки и много други.

Снимка: istockphoto
Ето топ 10 на най-евтините европейски столици за градска почивка:

Варшава, Полша
Мадрид, Испания
София, България
Рига, Латвия
Прага, Чешка Република
Будапеща, Унгария
Виена, Австрия
Берлин, Германия
Букурещ, Румъния
Рим, Италия

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии