Унгарската MOL иска да купи рафинерията на "ЛУКойл" в Бургас
Новината съобщи унгарският премиер Виктор Орбан
Ето какво казват експертите
Експерт предупреди за обичайните храни, които хората никога не трябва да съхраняват в хладилник, тъй като това може да ги превърне в „токсични“.
След като не сте приключили с храненето, може да бъде бързо и лесно просто да го поставите в хладилника и да го хапнете за вечеря на следващия ден. Въпреки това, има някои обичайни храни, които експертите предупреждават да не се съхраняват в хладилник.
Джанви Сангви, клиничен диетолог и влиятелен човек в социалните медии, изброи някои храни, които не трябва да се съхраняват в хладилника, тъй като могат да станат „токсични“.
Лук
Често срещано място в кухните на много хора, лукът не трябва да се поставя в хладилника, според Сангви.
Експертът по храните написа в Instagram: „Съхраняването на лук в хладилника може да доведе до растеж на мухъл и кашава текстура поради излишната влага, разваленият лук може да причини болести, пренасяни с храна, ако се консумира.“
Мухълът може да произведе форма на микотоксини, които са отровни химикали, които могат да ви разболеят много.
Агенцията за хранителни стандарти на Обединеното кралство (FSA) заявява, че всички кафяви, червени и бели лукове е най-добре да се съхраняват в шкафа, въпреки че подобните на пролетен лук и праз могат да се съхраняват в хладилник, ако е необходимо.
Банани
Въпреки че може да звучи доста очевидно да не слагате банани в хладилника, изглежда има хора, които го правят, оттук идва и предупреждението.
„Ниските температури карат бананите да стават кафяви и кашави, което нарушава процеса на тяхното зреене“, обясни диетологът.
Д-р Каран Радж, който редовно предлага здравни съвети в TikTok под името @dr.karanr, разказа подробно как да разберете, че замразената храна вече не е добра за консумация.
„Технически срокът на годност на замразената храна никога не изтича. Когато става дума за замразена храна, тези срокове за годност са по-скоро свързани с качеството на храната, а не с безопасността на храната“, каза д-р Радж.
„Така че, докато храната остане замразена, тя е безопасна. Но това не означава, че замразената храна остава вкусна завинаги. Колкото по-дълго нещо остане замразено, то може да бъде засегнато от нещо, известно като изгаряне във фризера.
„То се покрива с ледени кристали, влагата се изсмуква и настъпва окисляване, така че храната, която е замразена за дълго време, може да няма вкус.“
Новината съобщи унгарският премиер Виктор Орбан
Сигналът идва от Сдружение „За достъпна и качествена храна“
Облекчаването на лихвените проценти е обусловено от намаляващата инфлация