1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Поне 100 лева излиза радостта на детето на 1 юни

Поне 100 лева излиза радостта на детето на 1 юни

Големите градове са подготвили интересни занимания, някои от тях са безплатни

 

1 юни е много чакан от децата ден. Обикновено те го свързват не само с подаръци, но и с много приятни преживявания, игри и занимания. 

Обикновено в градовете у нас има организирани различни мероприятия. Част от тях са безплатни. Друга част обаче са платени, а цените тази година са по-високи от миналата.

По данни на businessnovinite.bg доста скъпо излиза, ако заведете детето на лунапарк. С столичен лунапарк 5 минути каране на блъскащи се колички струва 10 лева. Цената на виенското колело е 8 лева. 15 минути скачане на батут струва 10 лева. Скачане с бънджи е 10 лева. Такава е и цената за возене във водна лодка. 

Обикалянето на един лунапарк обикновено включва стреляне с пушка-средно 5 лева, удряне на боксова круша- 2 лева на удар, возене на гондола- около 10 лева и други. Така ако детето ви реши да се възползва от всички веселия в парка, то ще трябва да се изръсите с около 70 лева. Това не включва храна, напитки и разбира се сладолед. С тях цената ще мине 100 лева, само за детето.

Ако решите да го заведете на цирк, тоцените вървят около 30-40 лева на човек. Така ако отидете семейство с едно дете ще трябва да платите 90-120 лева. Посещението на театрите също е платено, като цената зависи от театъра.

Ето къде може да заведете детето безплатно

Големите общини организират бизплатни забавления за деца в градовете. В София д​​​Детският панаир в Градската градина пред Народния театър "Иван Вазов“ и тази година ще радва децата с много ателиета и работилници на 1 юни с вход свободен.

Регионалният исторически музей – София на пл. "Бански" № 1, по-известен като Музей за история на София, отваря широко врати и кани празнуващите безплатно – деца до 12 години с до 2-ма придружители.

От 9:00 до 13:00 ч. по маршрут: ул. "Генерал Гурко", от бул. "Васил Левски" до бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" ще се проведат Атлетически игри и състезание по бягане за деца с вход свободен.

Детски празник сред природата със спектакъл на 1 юни от 11:00 ч. на детската площадка в парк "Дружба“ до езерото организират Общински културен институт "Искър“ и СО – район "Искър“ напълно безплатно за малчугани и техните родители.

Столичната библиотека организира "Детски празник на площад "Славейков".

В Пловдив ще се проведе традиционният "Детски фестивал на знанието и движението", който тази година ще бъде два дни- 1-ви и 2-ри юни. По време на събитието децата ще имат възможност да се запознаят с дейността на различни държавни, общински и неправителствени организации и структури, чиято дейност е ангажирана с туризъм, екология, спорт, действия по спасяване и по превенция на аварийни ситуации в планината, с оказване на долекарска помощ, с организиране на хуманитарни и общественополезни акции и др.

В Бургас ви очакват фолклорни дефилета, народни танци, куклен театър, спортни инициативи, арт работилнички за рисуване и хартиени самолети, шоу програма със сапунени балони и "Детски карнавал".

С празнична програма, от 09:00 до 20:00 часа на 1 юни, ви очаква и Авиомузей – Бургас, кв. Сарафово, Летище Бургас.

На деня на детето във Варна ще се проведе най-грандиозното събитие за малчугани - образователно изложение "Оранжево море". Над 30 учебни организации, училища, детски градини, занимални, езикови, спортни и творчески школи, клубове по математика, програмиране и скаути ще ви разходят в забавния свят на науката.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии