1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Кузман Илиев поема Съюза за стопанска инициатива

БГ Бизнес

Той поема председателския пост от Васка Бакларова

Кузман Илиев е новият председател на Съюза за стопанска инициатива. Решението беше взето единодушно по време на Общото събрание на организацията. Той поема поста от Васка Бакларова, която оглавяваше Съюза до момента.

Кузман Илиев е бизнес консултант, икономически и политически анализатор, докторант по финанси и продуцент. Възпитаник е на Френската гимназия. В студентските си години Кузман Илиев е избран за “Студент на годината” на НБУ, печели и престижната стипендия “Чарлз Мозер”. Магистър по публичен мениджмънт от IEP Тулуза, Франция.

През 2018 г. получава награда за телевизионна журналистика “Свети Влас”. Темата на докторската му дисертация е в полето на банковото дело, паричната теория и финансовата икономика в катедра “Финанси и кредит” на Стопанска академия “Димитър А. Ценов“, Свищов. В момента е лектор в дисциплина “Теория на парите”. Автор и бивш водещ на редица телевизионни предавания, като последните му проекти са “Boom and Bust” по Bloomberg TV Bulgaria и „Плюс-Минус“ по Нова телевизия. Съосновател и изпълнителен директор на продуцентска къща Cadre. Aвтор на книгите “Кой контролира парите ни?” и “България може сама”.

“Винаги съм стоял на страната на малкия и средния бизнес, а тук ССИ има ключова роля. Без да се делим на малки и големи - ясно е, че малкият няма тази армия от топ юристи и счетоводители, той реално обаче е гръбнакът на икономиката ни. С въвличането на самия бизнес в процеса на очертаването на проблеми и предлагането на решения, смятам, че можем да ги поставим на дневен ред. Вие, представителите на бизнеса, създавате стойността, която властта разпределя впоследствие.

В условията на затихваща икономиката трябва да ви пазим, защото от вас зависи България да премине благополучно през сътресенията”, категоричен беше новият председател на ССИ.

Досегашният председател на Съюза за стопанска инициатива Васка Бакларова става част от Контролната комисия на организацията. В рамките на Общото събрание бяха избрани и двама нови членове на УС на ССИ: Габриела Козарева и проф. Красимира Станева.

По време на събранието беше изнесен отчет за постигнатото през първото полугодие и бяха очертани приоритетите, които ССИ си поставя.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии