1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Кои български плажове получават отличието "Син флаг" тази година?

БГ Бизнес

Наградата "Син флаг" е най-утвърденият еко етикет и стандарт в туризма

 

Двадесет и два плажа и яхтено пристанище "Марина Диневи" ще получат отличието "Син флаг" тази година. Един от плажовете - "Свети Влас Централен", отново влиза в списъка на отличниците, след като преди години е бил носител на наградата. Това каза за БТА председателят на движението "Син флаг" за България Станимир Димитров.

Тази година плажовете са с един повече спрямо предходната 2023 година. Наградите ще бъдат връчени на официална церемония между 20 и 30 май. Все още работим по организацията, посочи Димитров. 

Решението 23 обекта у нас да получат приза е взето от международно жури на програмата в Копенхаген. Сини флагове има почти по цялото крайбрежие. Най-много обекти, отличени тази година с екологичния приз "Син флаг", са на територията на община Несебър. 

Самата награда "Син флаг" е най-утвърденият еко етикет и стандарт в туризма, с който са удостояват плажове и яхтени пристанища в цял свят, сред които и тези на изявени български курорти. 

За да заслужат наградата "Син флаг", управляващите на плажовете и марините, трябва да изпълнят редица критерии, свързани с качеството на морската вода, екологичната информация и екологично образование, безопасността, услугите и удобствата. Участието в "Синия флаг" е доброволно и зависи главно от инициативата и амбицията на концесионерите на плажни ивици, обясниха от движението у нас. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии