1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Как да продадем ненужните вещи?

БГ Бизнес
 

От съществено значение е да следвате определени стъпки, които да спомогнат за достигането на обявата до максимално много хора

Продажбата на ненужни вещи не е трудно начинание, но изисква определени умения и познания, свързани с публикуването на обявата. За да успеете да се отървете от стари и излишни предмети възможно най-бързо, е необходимо да добавите качествено описание и снимки, както и да допълните ключови подробности. От съществено значение е да следвате определени стъпки, които да спомогнат за достигането на обявата до максимално много хора. Откъде да започнем?

Снимка: iStock
Какви са необходимите стъпки, за да продадем ненужните вещи?

Продажбата на стари предмети може да бъде чудесен начин да разчистите дома си и да спечелите допълнителни пари. Ето някои съвети как да сте максимално успешни:

  1. Отделете ненужните вещи от останалите – прегледайте дома си и сортирайте онези предмети, които вече не са ви необходими или които не планирате да използвате. Това може да включва дрехи, мебели, електроника, играчки и др.
  2. Определете стойността – след като сте събрали всичко, което искате да продадете, проучете каква е неговата стойност, за да получите представа колко можете да очаквате като печалба от продажбата му. Проверете онлайн на какви цени се търгуват подобни продукти. Ако искате да прехвърлите собствеността на колата си и да ѝ намерите нов притежател, можете да се посъветвате с професионалист, който да ви помогне в ценообразуването.
  3. Изберете място за публикуване – изберете към коя платформа за безплатни обяви искате да се насочите. В интернет има множество места, където можете да публикувате своята обява напълно безплатно, като това включва не само специализирани сайтове, споделят от Bazar.bg.
  4. Създайте своята обява – напишете детайлно описание на ненужните вещи, като се стремете да използвате точни заглавия и детайли, които по никакъв начин да не подведат потенциалните клиенти. Трябва коректно да опишете състоянието на продукта, неговите основни характеристики, информация за това колко дълго е употребяван, както и наличие на допълнителни забележки, ако има такива. Ако искате да се разделите с по-скъпа вещ, като мебели, специфична техника или дори кола, е необходимо още по-детайлно представяне.
  5. Подгответе артикулите си за продажба – преди да започнете да продавате, уверете се, че вещите ви са чисти, здрави и добре запазени, независимо дали става въпрос за мебели, дрехи или играчки. Направете подходящи снимки на всеки един от тях, за да може клиентите да добият максимално добра представа какво евентуално ще закупят.
  6. Изберете цена – въз основа на вашето проучване, определете разумна продажна цена за всеки артикул. Бъдете готови да преговаряте с купувачите, но внимавайте да не се отдалечите от първоначалната стойност, която сте задали. Стремете се да не надценявате продукта, който искате да продадете, но и да не се разделяте с него на по-ниска стойност от тази, която можете да намерите на пазара.
  7. Комуникирайте с купувачите - бъдете отзивчиви и осъществете контакт с хората, които проявяват интерес към някоя от вашите вещи. Отговорете на техните въпроси и при нужда предоставете допълнителна информация преди продажбата.
  8. Приключете продажбата - след като се договорите за цена с купувача, организирайте плащането и доставката.

Снимка: istockphoto
Как да постигнете успеваемост?

За да бъдете сигурни, че ще постигнете целта си, е важно да популяризирате продуктите, които продавате. Можете да направите това, като използвате функционалностите на социалните мрежи и други платформи.

Снимка: iStock

Следвайки тези съвети, вие ще увеличите значително шансовете си за осъществяване на продажба на максимално добра цена.

*Платен материал

*Източник: Bazar.bg

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5