1 USD
1.80012 BGN
Петрол
86.66 $/барел
Bitcoin
$23,466.0

Как да спестим пари и нерви при пътуване със самолет?

БГ Бизнес

Има начин да направим полета си по-приятен

Полетът винаги е момент, който носи емоции. Стоките на летището и на борда често струват повече от нормалното. Затова е хубаво преди полет да имате предвид неща, с които можете да спестите пари, нерви и време.

Как може да стане това?

Вземете вашите слушалки със себе си

Препоръчително е да вземете собствен комплект слушалки на летището поради няколко причини, пише lasetrips.com. Освен че ви спестяват допълнителните разходи за закупуване на нов комплект, за да гледате филм по време на полет, те ще стоят по-добре на ушите ви и няма да се изплъзнат лесно.

Някои авиокомпании като American Airlines са любезни да ги предоставят безплатно, но може да са с по-ниско качество. За да извлечете най-доброто от развлеченията по време на полет, по-добре вземете свои слушалки.

Не забравяйте да вземете зарядно за пътуване

Да тръгнете на път без зареден телефон е досадно и опасно. На летищата има пунктове за зареждане, но е малко вероятно да седнете близо до такъв. По-добре е да имате малка захранваща батерия.

Чекиране онлайн

Преди няколко години чекирането можеше да се извърши само на летището. Но днес технологията създаде тази опция и повечето летища я поддържат. Чекирането вече може да се извършва онлайн до 24 часа преди излитането.

Сега можете да пропуснете чакането. Просто вземете разпечатаната си бордна карта и отидете до залата за качване. 

Направете снимка на чекирания си багаж

На летището често се случва няколко души да имат едни и същи куфари. Как може бързо и лесно да намерите куфара си? Извадете телефона си и направете снимка, преди да бъде проверен.

Тази снимка ви гарантира, че наистина ще вземете своя. 

Замразете течности, които да вземете в самолета

Всеки знае, че в самолетите не се допускат течности, освен тези в малки бутилки. Ако желаете да пиете питие по време на полета си, без да го купувате, тогава можете да вземете замразената версия.

Но трябва да бъде напълно замразен по времето, когато преминавате през проверките за сигурност. Ако дори и малко се размрази, ще бъде засечен и ще загубите парите и времето си. 

Запазете хотелските тоалетни принадлежности за пътувания

Има различни причини, поради които е страхотно да прекарате нощта в хотел. Има завеси, блокиращи светлината, меки възглавници и рум сървис. Но най-вече в банята има онези малки тоалетни принадлежности. Можете да ги вземете със себе си, дори и да не ги използвате скоро.

Запазването на тоалетните принадлежности от по-скъпи хотели ще ви спести много пари. Вместо да се налага да пазарувате удобни за пътуване мини тоалетни принадлежности на летището или където и да е другаде, можете да вземете от тези в дома ви.

Проверете за допълнителни такси на авиокомпанията

Някои авиокомпании, особено бюджетните, ще искат да отскубнат повече пари от вас. Уверете се, че сте прочели дребния шрифт, преди да тръгнете, за да не похарчите дневния бюджет за глупави такси на летището.

Не обменяйте пари на летището

Обменните курсове в обменните бюра на летището са изключително лоши в сравнение с обикновените или онлайн бюрата, където ще намерите по-добра сделка. Така че не обменяйте пари на летището.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии