1 USD
1.79533 BGN
Петрол
83.36 $/барел
Bitcoin
$24,012.8

Дружествата обявяват високоплатените си служители със заплата над 1 млн. евро

БГ Бизнес

Това ще стане от следващата година след решение на БНБ

От 31 декември финансовите дружества ще трябва да представят данни за високоплатени служители за всяка държава членка, в която имат персонал с годишна заплата най-малко от 1 млн. евро. Това става ясно от решение публикувано на БНБ. От насоките на централната банка се вижда, че решението е в отговор на изпълнение на европейска директива и съобразена с новите изисквания на Европейския банков орган.

Дружествата следва да представят необходимата информация, като използват данни от края на финансовата година, деноминирани в евро. Сумите трябва да се отчитат като цели суми, т.е. не като закръглени суми напр. 1 234 567,00 EUR вместо 1,2 млн. евро.  

Снимка: iStock

Следва да се докладва за всички служители, получили 1 милион евро или повече за финансовата година, дори ако служителят е напуснал дружеството преди края на финансовата година или ако сумата от 1 милион евро е достигната единствено поради предоставянето на гарантирано променливо възнаграждение или обезщетения при прекратяване на трудовите правоотношения.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Google разкри колко вода използва за охлаждане на центровете си за данни

Coldplay
+9

Галерии