1 USD
1.9113 BGN
Петрол
95.23 $/барел
Bitcoin
$23,476.1
Последвайте ни
1 USD
1.9113 BGN
Петрол
95.23 $/барел
Bitcoin
$23,476.1

„Копърките” още бъркат в портфейлите на чужденците

БГ Бизнес
 

Все още това се случва пред очите на служителите, охраната и полицията

На ръба на закона космическите тарифи на таксита на "Летище София" продължават да бъркат дълбоко в портфейлите предимно на чужденци. Въпреки че на летището има две избрани с конкурс фирми, които имат право да работят на перона, пред Терминала непрестанно кръжат т.нар. на жаргон "копърки", които возят на тарифи от 3, 4 до 7 лева за километър. Създали са си схема - няколко души стоят в салон "Пристигащи" и придърпват пътниците още на вратата, като любезно обяснява, че фирмите на паркинга са много скъпи. Основната цел са чужденците. И всичко това става пред самите погледи на охрана, полицаи, служители на летището и превозвачи, които имат договор.

Шофьор на такси каза пред камерата ни, че компанията му няма договор с летището, но че нищо нередно не прави. С един такъв превозвач пътуването до центъра излиза от 30 до над 100 лева. Често, тези фирми правят устни договорки с клиентите, обикновено чужденци.

Шофьорите от фирмите, които имат договор, негодуват срещу „скъпите” си колеги, които крадат клиенти, но се чувстват безсилни.  

Такситата с високи тарифи пък твърдят, че колегите им от фирмите с договор също се пазарят с клиентите. Новият директор на летището Асен Танчев, който беше назначен преди два дни признава, че проблемът с такситата е сериозен, но все още не се е запознал с казуса. Просто го е наследил.

„Това не са фалшиви таксита. Те са напълно редовни, изрядни, нямат договор с летището. Те просто обикалят, дърпат клиенти. Как да му кажеш нещо, като той е с напълно изрядни документи”, каза Танчев.

Макар и под секрет, на стоянката на такситата се говори, че има замесени служители на летището в схемата. Но това са само приказки, които новият изпълнителен директор обеща да проучи в детайли.

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Компания за печат на пари: Кризата поддържа високо търсене на банкноти

Coldplay
+7

Галерии