1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

"Нищо лично": Топ 5 на най-грозните автомобили, правени някога

Топ 5

Тези коли не ускоряват толкова бързо, че да попречите на хората да ви забележат зад волана

Красотата е относително понятие. Въпреки това през годините някои автомобили се оказаха толкова предизвикателни визуално, че малцина биха оспорили, че не са грозни.

Нямаме идея какво точно се е въртяло в главата на дизайнерите им, но определено само производителите си ги харесват.

  1. Fiat Multipla

Не трябва да бъдем прекалено строги към оригиналната Multipla. Колата беше изключително иновативна за времето си, тъй като е по-ниска от конкурентите си, но въпреки това може да превозва шест души, благодарение на седалките с три реда отпред. И е похвално, че Fiat успяха да измислят нещо, което наистина се открояваше сред масата тогава.

  1. Dodge Nitro

Dodge направи смел ход, като вкара Nitro в Европа, който обаче не се отплати подобаващо. SUV-ът не беше точно хит в продажбите. Хромираната предна част на Nitro, подобна на плоча, и карикатурно изпъкналите предни арки на калниците изглеждат достатъчно абсурдно в родната си страна, да не говорим, да се разхождат из центъра на средностатистическия град в България.

  1. Pontiac Aztek

Много съвременни SUV-ове твърдят, че са идеални за онези, които обичат заниманията на открито, но няма по-добър от Aztek в това отношение. Ето една кола с подвижен охладител за напитки и разделена задна врата като на Range Rover, пълна с монтирани в багажника аудио системи. Има дори допълнителен комплект за къмпинг и прикрепяща се палатка.

  1. Mitsuoka Orochi

Тази кола не прилича на никоя друга на планетата, макар че тази японска „красота“ е вдъхновена от старите британски спортни автомобили.

Orochi или „огромната змия“ се отличава с изобилие от линии, лице на объркана риба и общо чувство за странност. Само 7 секунди отнемат на Orochi, за да ускори от 0 до 60 мили в час. Това, за съжаление, означава, че е малко вероятно да потеглите достатъчно бързо, за да попречите на хората да ви забележат зад волана.

  1. Chrysler PT Cruiser

За разлика от много от колите в нашата класация трябва да отбележим, че Chrysler PT Cruiser не беше грубо подиграван при пускането му. Всъщност тази кола беше много благосклонно приета, като дори щатското издание Motor Trend го обявиха за свой автомобил на годината.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии