1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Ресторант непрекъснато готви и сервира супа от една и съща тенджера повече от 45 години (СНИМКИ+ВИДЕО)

Ресторант непрекъснато готви и сервира супа от една и съща тенджера повече от 45 години (СНИМКИ+ВИДЕО)

В момента ресторантът се управлява от трето поколение собственици, които постоянно варят същия бульон

 

Ресторант в квартал Екамай в Банкок, Тайланд, стана известен с това, че вари един и същи бульон в една и съща тенджера вече повече от 45 години.

Въпреки че за повечето хора това е страховит начин да получат стомшни проблеми, има много повече от история и причина защо този дълъг процес на готвене продължава вече почти пет десетилетия, казва New York Post.

Снимка: X/ ikari cringey

Семейният ресторант на име Wattana Panich стана известен с дългото време на задушаване на бульона от неговата телешка супа с нудълс - наречена "neua tune".

Популярното ястие включва съставки като задушено и сурово говеждо месо, шкембе, чесън, канела, черен пипер, корен от кориандър и около дузина китайски билки.

През 2020 г. трето поколение собственик на бизнеса Натпонг Кавийнтавонг каза пред Great Big Story: „В продължение на 45 години бульонът от нашата супа никога не е бил изхвърлян след готвене. Държим бульона за една нощ и след това го използваме за супата за следващия ден“.

„Бульонът е съхраняван и варен в продължение на 45 години, което му придава уникален вкус и аромат“, добавя той.

Но със сигурност това не е много хигиенично или безопасно? Чуваме ви как крещите от изненада, докато четете това.

Но не се страхувайте, защото не всичко е такова, каквото изглежда. Супата се вари вече близо 50 години, а собственикът на ресторанта уверява, че чисти съда, в който се приготвя всяка вечер.

„Изваждаме супата от тенджерата и оставихме да къкри през нощта“, обяснява той. Това „малко“, останало къкри в тенджерата, а след това формира основата за супата на следващия ден.

И методът - известен като perpetual stew - очевидно прави разликата във вкуса на ястието, предвид отзивите на ресторанта в Trip Advisor.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии