1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Финансов шок: мъж получи сметка със задължения от 34,5 милиарда долара

Финансов шок: мъж получи сметка със задължения от 34,5 милиарда долара

Иска ми се да направя достатъчно пари, за да дължа такива данъци, сподели той

Плащането на данъците е неприятно преживяване, но един човек със сигурност беше шокиран, когато видя сметката си. 

Бари Тангерт от Пенсилвания беше изключително неприятно изненадан, когато получи данъчната си сметка със задължения от колосалните 34,576,826,56, долара. Това включва глоба от малко над 1,5 милиарда долара.

Малко сравнение- това е повече от БВП на Исландия, който беше около 28 милиарда долара през 2023 г., и по-висок от бюджета за отбрана на Австралия от около 32,3 милиарда долара.

Номерът на данъчната сметка беше толкова голям, че всъщност не се побираше на един ред, като последните три цифри бяха на втори ред.

Говорейки пред WJAC TV, Бари каза: „Първата мисъл беше: „Иска ми се да направя достатъчно пари, за да дължа тридесет милиарда данъци, но очевидно това е грешка“.

Бари продължи: „Тогава си помислих: „Ще трябва да пия много кафе, за да работя на три работни места на пълен работен ден“. В крайна сметка той се събра и трябваше да започне ответни действия, пише Unilad.

„Най-накрая си помислих, „нямат ли компютърен алгоритъм, за да забележат грешка като тази и ако човек допусне тази грешка, как все още го държат на работа“, добави той.

Нещастната ситуация на Бари възниква, когато неговият данъчен служител забелязва грешка в данъчната му декларация от 2022 г. След това данъчният служител изпраща коректната декларация, за да гарантира, че цялата информация е актуална и точна.

В крайна сметка Бари се обърна към Департамента по приходите в Пенсилвания, който му е казал, че ще се свърже с него след няколко седмици.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии