1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

American Airlines съкращава полети до Европа заради закъснения в доставките на Boeing

American Airlines съкращава полети до Европа заради закъснения в доставките на Boeing

Вижте кои полет ще бъдат спрени

 

American Airlines обявиха, че закъсненията в доставките на Boeing 787 Dreamliner ги принуждават да намалят някои полети на дълги разстояния през втората половина на годината и в началото на 2025 г..

American очаква да получи три Dreamliners тази година, което е по-малко от очакваните шест, се казва в съобщение на компанията. Boeing заяви по-рано тази седмица, че недостигът на части ще му попречи да увеличи производството на широкофюзелажните самолети, съобщава CNBC.

„Ние правим тези корекции сега, за да сме сигурни, че можем да настаним клиентите коректно“, каза American в изявление.

„Ще се свържем проактивно със засегнатите клиенти, за да предложим алтернативни пътувания. Ние оставаме ангажирани с нашите клиенти и членове на екипа и смекчаваме въздействието на тези забавяния, като същевременно продължаваме да предлагаме цялостна глобална мрежа.“, се добавя в съобщението.

American ще спре някои маршрути до Европа в края на лятото. Ето какво се променя:

  • Полетите от международното летище „Джон Ф. Кенеди“ в Ню Йорк до Атина ще бъдат спрени на 3 септември. 
  • Полетите от Ню Йорк до Барселона ще бъдат спрени на 3 септември. Маршрутът преди беше целогодишен и ще бъде възобновен през следващата година.
  • Полетите от Далас/Форт Уърт Интернешънъл до Дъблин и Рим, които бяха планирани като целогодишни полети, сега ще бъдат спрени на 26 октомври и ще се върнат следващата година.
  • Полетите от Чикаго О’Хеър до Париж ще приключат на 3 септември и ще бъдат подновени следващата година.

American също така ще предлага само един дневен полет между Ню Йорк и Рим, вместо два пъти дневно, считано от 5 август, а услугата между международното летище Далас/Форт Уърт и Кона, Хавай, няма да се извършва тази зима.

American каза, че ще продължи да предлага 55 международни маршрута на дълги разстояния тази зима и че ще добави непрекъснато обслужване между Филаделфия и Барселона на ежедневна база, започвайки от януари, както и сезонно обслужване между Маями и Монтевидео, Уругвай. Той също така ще добави полети три пъти на ден между Маями и Сао Пауло.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии