1 USD
1.88677 BGN
Петрол
83.9 $/барел
Bitcoin
$16,856.0

Renault продава на китайска компания 34% от капитала в южнокорейското си подразделение

Финанси
 

Споразумението е постигнато няколко месеца, след като френският автомобилостроител и Geely обявиха партньорство за разработка на електромобили за Южна Корея и чуждестранни пазари

Най-големият китайски частен автомобилостроител Geely ще купи част от капитала на филиала на френската компания Renault в Южна Корея, за да продава хибридни автомобили, съобщиха двете групи, цитирани от "Ройтерс".

Renault ще продаде на Geely 34% от капитала в южнокорейското си подразделение за 207 млн. долара в рамките на стратегия, насочена към вътрешния пазар и електрическите автомобили.

Снимка: Renault

Споразумението е постигнато няколко месеца, след като френският автомобилостроител и Geely обявиха партньорство за разработка на електромобили за Южна Корея и чуждестранни пазари, използвайки завода на Renault в Пусан. Двете компании планират сътрудничество и при новите модели автомобили с двигатели с вътрешно горене.

Снимка: Renault

"Джийли" е един от основните китайски автомобилостроители. През 2010 г. той купи автомобилното подразделение на шведския Volvo.

"Рено" остава мажоритарен акционер във филиала си в Южна Корея, заедно с местния гигант "Самсунг" (Samsung).

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии