1 USD
1.85001 BGN
Петрол
116.578 $/барел
Bitcoin
$20,758.7
Последвайте ни
1 USD
1.85001 BGN
Петрол
116.578 $/барел
Bitcoin
$20,758.7

Nexo работи със Citigroup за консолидация на крипто сектора

Финанси
 

Целта е подпомагане на компаниите, засегнати от пазарните условия

  • Nexo оглавява консолидирането на пространството за крипто заеми, като днес обяви, че е в преговори със Citigroup като финансов съветник.
  • Потенциалните придобивания имат за цел да защитят инвеститорите на дребно, които биха претърпели загуби поради неспособността на неплатежоспособните компании да осигурят ликвидност за депозитите на своите клиенти.
  • Nexo проактивно се стреми да помогне на крипто компаниите със стабилни бизнес структури, които са били неблагоприятно засегнати от последните пазарни условия.

Nexo, световна водеща регулирана институция за дигитални активи, се готви да оглави усилията за консолидация в крипто кредитирането, след като днес обяви, че работи със Citigroup за проучване на стратегически възможности в сектора. Наред с тази нови бизнес взаимоотношения и обширния опит на своето инвестиционно подразделение – Nexo Ventures – Nexo притежава както ликвидността, така и пазарните познания, за да бъде предводител на успешната консолидация в сектора.

Турбулентността в крипто пространството доведе до множество компании до признаци на несъстоятелност. Става все по-ясно, че секторът за крипто кредитиране, както и други ниши в блокчейн екосистемата, се нуждаят от ликвидност. При липсата на кредитор от последна инстанция, подобен на Федералния резерв, решението е масовата консолидация на крипто индустрията чрез сливания и придобивания (M&A) от страна на останалите платежоспособни играчи.

Основната цел на Nexo с водените сливания и придобивания, е да стабилизира компаниите, изправени пред несъстоятелност, и, което е по-важно, да защити ритейл инвеститорите, които иначе биха били най-неблагоприятно засегнати от неуспеха на множество криптокредитори да върнат депозитите си при поискване. Такава мащабна консолидация на сектора ще позволи на Nexo да разшири своя глобален отпечатък, и да продължи да бъде пионер в бъдещето на крипто кредитирането.

„Свързаха се с нас, компания с български корени, от множество Уол Стрийт банки и решихме официално да проучим възможностите за придобиване, за да подпомогнем стабилизирането на нашата млада индустрия. В Nexo отдавна се застъпваме за внедряването на разумни практики и устойчиви бизнес модели в крипто индустрията, в резултат на това, компанията натрупа сериозен резерв със средства, които да бъдат използвани в подобни сделки за помощ“, коментира Коста Кънчев, съосновател и председател на Управителния съвет на Nexo.

В момента Nexo активно търси компании, които имат стабилни бизнес структури, но са били неблагоприятно засегнати от последните пазарни условия.

За Nexo
Nexo е водеща световна регулирана институция за управление на дигитални активи. Мисията на компанията е да предостави пълен набор от финансови услуги с ползите от криптовалутите чрез услуга за обмен с 300+ пазарни двойки, първите по рода си Instant Crypto Credit Lines™, високодоходния спестовен продукт Earn, собствена борса за търгуване на дигитални активи и сигурност на най-високо ниво на своя Nexo Wallet. Nexo управлява $12 милиарда активи за над 4,000,000 потребители в 200+ юрисдикции и е обработила повече от $80 милиарда от своето основаване през 2018 г.

*Съдържание от Nexo

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Какво е NFT?

Какво е NFT?

Често ли се бъркате с термините NFT и криптовалути. Не се притеснявайте, това подробно ръководство ще ви помогне да разберете разликите между двете и да разясни какво точно са незаменимите токени

Галерия

Tesla Model Y - една от едва 20-те коли в света с подпис на Илон Мъск е в България

Coldplay
+6

Галерии