1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

JPMorgan Chase поглъща First Republic Bank

Финанси

В същото време Morgan Stanley планира да закрие още 3000 работни места

Финансовата институция JPMorgan Chase ще придобие активите и пасивите на First Republic Bank, която изпадна в затруднения и премина под контрола на американската Комисия за финансова защита и иновации.

First Republic Bank е третата голяма банка в Съединените щати, която фалира през последните два месеца, съобщава БНР.

Миналата седмица акциите ѝ се сринаха с над 75%, след като стана ясно, че през март клиентите ѝ са изтеглили депозити за 100 милиарда долара.

Американското министерство на финансите изрази удовлетворение от решаването на кризата с First Republic Bank и увери, че банковата система на страната остава стабилна.

В същото време американската банка Morgan Stanley планира да закрие още 3000 работни места до края на юни, докато се опитва да оцелее след продължителен спад в сделките.

Лица, запознати с дискусиите, посочиха пред "Файненшъл таймс", че висшите мениджъри се стремят да съкратят приблизително 5% от персонала, с изключение на свързаните с клиентите финансови съветници в отдела за управление на благосъстоянието на Morgan Stanley, които ще бъдат пощадени от предстоящите съкращения.

Съкращенията ще бъдат широко разпространени в останалата част от базираната в Ню Йорк банка, в която работят 82 000 души. Очаква се отделите за инвестиционно банкиране и ценни книжа да пострадат повече от други отдели на банката.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии