1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

15-и Зелен форум: Нови реалности

ESG

На 4 юни за 15-а година списание „Мениджър“ организира „Зелен форум“, който поставя на фокус актуалните въпроси за зеления преход, климата и енергетиката. В четири дискусионни панела експерти ще обсъдят най-горещите зелени теми у нас и по света.   

Реалностите пред Зелената Европа

Какви са ползите и рисковете за конкурентоспособността на Европа за зелените политики? Как да осигурим ресурси за зеления преход? Зелената сделка в България – къде искаме да бъдем и как да го постигнем? Дали конфигурациите на европейските институции след изборите биха довели до преосмисляне на зелените политики? Това са въпросите, на които ще бъдат търсени отговори в първия дискусионен панел „Реалностите пред Зелената Европа – скорост, ресурси, сигурност“. Таня Кръстева, главен редактор на списание ,,Мениджър", е модератор на панела. 

Кои са най-големите предизвикателства пред рециклирането заради сега действащото законодателство? Какви промени трябва да се случат, за да улеснят процеса и да го направят по-ефективен? Тези въпроси ще бъдат дискутирани в интервю на тема ,,Иновации и регулации в управлението на отпадъците“. 

Енергийният потенциал на България

Организаторите ще разговарят за енергийния потенциал на страната ни, който може да се разгърне в този прекрояващ реалностите период, ако се преборим със зависимостите в сектора. Какви са целите и етапите на енергийният преход? Какво е актуалното състояние на сектора в България и къде седят държавата и частният сектор в мобилизирането на инвестициите? Тези теми ще бъдат обсъдени от експерти по темата във втория панел на събитието. 

Зачестилите климатични аномалии и природни бедствия ще променят бизнесите в много райони. Земеделието, енергетиката, застраховането и туризмът са на първа линия, но не са единствените, които трябва да променят бизнес визията си. Какви последствия вече се наблюдават за бизнеса в резултат на климатичните промени и как компаниите да се адаптират към тях? Отговорите на тези въпроси ще бъдат поставени в следващата част на събитието. 

Третият дискусионен панел „Нова ера за бизнеса: устойчивото развитие по-необходимо и по-видимо отвсякога“ ще търси дебат по темите за взаимовръзката между устойчиво развитие и конкурентоспособността, за свързването на устойчивостта с нормалния бизнес модел и как се интегрира устойчивото развитие в бизнес стратегията? 

Електромобили vs. ДВГ - бъдещето на мобилността

Инфраструктура: Готова ли е електропреносната мрежа, или тя ще се окаже препъникамъкът пред електрическата мобилност? Къде сме ние на глобалната карта на електрическата мобилност? Правят ли крачка назад електромобилите, или се готвят за скок, ще обсъдят в четвърти дискусионен панел експерти в сферата. 

Форумът започва на 4 юни от 12:00 часа в Интер Експо Център и е с безплатен достъп, след предварителна регистрация.  

 

Тагове

@

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии