1 USD
1.83491 BGN
Петрол
112.623 $/барел
Bitcoin
$29,353.6
Последвайте ни
1 USD
1.83491 BGN
Петрол
112.623 $/барел
Bitcoin
$29,353.6

Заведенията гневни на депутатите заради сертификатите: Подиграват ни се!

БГ Бизнес
 

От какъв зор данъкоплатците да плащат тестовете на народните избраници, чудят се от БАЗ и СЗБ

Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България заявяват категоричната си позиция против дискриминационния подход, демонстриран от държавата по отношение на зелените сертификати.

Това се посочва в позиция на бранша, изпратена до медиите. От там изразяват възмущението си по отношение на това, че зеленият сертификат отново е отложен като вход за Народното събрание.

В същото време чрез изискването му от всички останали за посещение на най-различни места, които са с по-малък риск от заразяване, се имитират мерки, посочват от бранша.

"С действията си депутатите ни се подиграват и съсипват поминъка ни. Не е честно, не е редно и ние не сме съгласни!", допълват ресторантьорите.

"На всичкото отгоре се обсъжда, при евентуално въвеждане на зелен сертификат в Народното събрание, всички ние като данъкоплатци да плащаме тестовете на неваксинираните високоплатени депутати и чиновници. От какъв зор? Работодателят, когато изисквал сертификат, да поемел тестовете… Желаем да напомним, че ние като работодатели не сме искали въвеждането на зелен сертификат за обектите ни, но с министерска заповед сме принудени да го спазваме и никой не поема тестовете на служителите ни", посочват още от БАЗ и СЗБ.

Според тях COVID кризата се задълбочава не само у нас, но и в целия свят и призовават да се поеме отговорност и да се преосмисли обхвата на зеления сертификат, така че той или да обхване целия обществен живот, или да отпадне като изискване.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Прочут художник продаде NFT, прожектирано върху сграда на Гауди в Барселона, за 1,38 млн. евро

Coldplay
+5

Галерии