1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Водещи експерти от креативните индустрии ще бъдат част от обучителната програма на Фестивала на светлините LUNAR

БГ Бизнес

Създаването на 3D мапинг, вълнуващи анимации и завладяващо телевизионно съдържание, ще са само част от темите на програмата

Водещи експерти от България и Великобритания, специализирани в сферата на дигиталните визуални изкуства, ще се включат в обучения за таланти на 11 и 12 май 2024 г. Семинарите ще бъдат насочени към придобиването на нови знания и умения в сферата на 3D мапинга, визуалните ефекти, използването на изкуствен интелект в креативните индустрии, създаването на емоции чрез телевизионно съдържание, както и нощната фотография. Те ще бъдат част от обучителната програма на третия Фестивал на светините LUNAR в София и ще са напълно безплатни за участниците.

Програмата се организира с цел повишаване на знанията на българските таланти в сферата на съвременните визуални изкуства и тяхната техническа имплементация. Домакин на семинарите ще бъде хотел Hyatt Regency Sofia, пл. “Васил Левски”, а всеки желаещ може да се включи след задължителна предварителна регистрация, която вече е отворена на: https://lunarlights.eu/workshops/.

През 2022 и 2023 г., над 200 души станаха част от обучителната програма, в която десет лектори споделиха своя експертен опит в сферата на един от най-новите видове изкуство.

За трета поредна година, в рамките на два дни, експерти с богат международен опит ще споделят своите знания и ще разгледат ключови практически аспекти от създаването до заснемането на светлинно изкуство. Специално за обученията от Великобритания ще пристигне Ели Уайд от водещата софтуерна компания за мултимедийна продукция Maxon. Тя ще проведе два уъркшопа - за начинаещи и за напреднали, в които ще помогне на всички присъстващи да създават с лекота впечатляващи анимации.

Една от най-актуалните теми днес - тази за използването на изкуствен интелект (ИИ) в творческа среда, ще бъде представена от водещия графичен дизайнер и художник Росен Дуков, от креативното студио Deffecto. Той ще насочи погледа на участниците към ИИ инструментите за творци, етичните норми, както и пресечната точка между изкуствения интелект и творчеството.

Тази година сред специалистите, които ще споделят своя ценен опит с аудиторията, е творческият директор на bTV Media Group Валентин Илиев. По време на семинара “Графичният дизайн в телевизията: от пиксели до емоции”, той ще представи спецификите при създаване на творческо съдържание.

Всички любители на фотографията ще могат да се срещнат с автора на най-обичаните кадри на София - Иван Шишиев. Създателят на страницата „Етюд-и-те на София“, който кара жителите на столицата да отворят широко очите си за нейната красота, ще сподели какво е необходимо да съобрази всеки фотограф при заснемането на нощния град и как да превърне всеки миг в необикновен кадър.

Създателите на фестивала LUNAR - MP-STUDIO, ще споделят своя 16-годишен опит в рамките на семинара “Трансформиране на света с 3D мапинг: Техническа подготовка”. Той ще бъде с участието на Марин Петков, основател на MP-STUDIO и Марин Димитров, оперативен директор на компанията.

Фестивалът на светлините LUNAR ще се проведе между 9-12 май, а част от него ще бъдат над 20 от най-емблематичните локации в столицата. Събитието се реализира с подкрепата на Европейския парламент в България и Представителството на Европейската комисия в България, Столичната община - Календар на културните събития, Министерството на туризма и с финансовата подкрепа на програма “Създаване” на Национален фонд “Култура”. Генерален медиен партньор е bTV Media Group.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии