1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Великден в Ямбол: Да пазаруваш с баскетболната легенда Иван Чолаков (ВИДЕО)

Великден в Ямбол: Да пазаруваш с баскетболната легенда Иван Чолаков (ВИДЕО)

Един от най-успешните треньори в българския баскетбол пазарува дисциплинирано, според насоките на майка си и жена си

 

В българския баскетбол, той не се нуждае от представяне. Защото отдавна си е извоювал статут на абсолютна легенда. Има над 30-годишен опит като треньор и е едно от знаковите имена в професията.

През 2002 г. пренаписва историята на българския клубен баскетбол и извежда мъжкия отбор от родния си град Ямбол до историческа първа шампионска титла на страната. Сред успехите му стоят още два медала от държавните първенства при мъжете – сребро и бронз.

Разбира се, няма как да го объркате след всичко, написано дотук: това е Иван Чолаков!

Снимки от кариерата на Иван Чолаков

С него тръгваме на пазар в Ямбол, който му е поръчан не от кого да е, а от изключителната му майка Величка. Треньор №1 на България за 2006 г. е длъжен да удовлетвори всички желания на мама, свързани с великденската трапеза, а кореспондентът на bTV Дани Атанасова и операторът Венелин Николов, получават шанс да го съпроводят.

Общо 25 сезона е начело на ямболския баскетболен отбор, което е безпрецедентен резултат в историята на баскетбола изобщо. Последният му сезон като старши треньор на Ямбол е 2019-2020 година . 

„Помага ли това, че всички те познават“, питаме Чолаков.

„Много е радостно, много съм доволен и ми дава самочувствие, че съм свършил нещо за този град, за да се отнасят хората така с мен“, отвръща ни човекът, който повече от две десетилетия е неизменно в щаба на националния отбор.

За всички тези години Иван Чолаков е пропуснал много празници със семейството си, но днес се опитва да навакса с децата и внуците.

Откъде започваме? От зеленчуковия пазар, разбира се, защото празника налага нещо свежо. Салатка? Салатка, нещо свежо. Задължително!

Освен зеленчуци, Иван Чолаков посяга и към нещо вкусно и не по-малко освежаващо: ягодите.

„Ягодките ми харесаха, ще си взема“, казва той. 

От няколко години Иван Чолаков живее във фамилната къща в близкото село Кабиле, където по празници събира цялото семейство. Казва, че четири поколения под един покрив са най- голямата му житейска награда. А на Великден по традиция приготвят агнешко по рецепта на майка му, която има имен ден.

„Много съм щастлив, защото съм дядо на четири внучета и това е най- доброто, което можеше да ми се случи като награда“, разказва Чолаков. 

Успешната кариера му кариера на треньор продължава синът му Стойо, който е старши треньор на националния отбор за момчета до 16-годишна възраст.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии