1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Неща, в които си заслужава да инвестирате

Неща, в които си заслужава да инвестирате

Инвестицията в самите нас е най-добрият избор

Когато мислим за инвестиции, ние сме склонни да мислим за пари. Вие купувате акции и се надявате, че тези акции ще изплатят дивиденти под формата на повече пари.

Разбира се, всичко може да бъде инвестиция, стига да похарчите малко повече с надеждата да получите повече.
Може да инвестирате известно време в работа в четвъртък, за да можете да тръгнете рано в петък. Никога не е лоша идея да инвестирате повече в правилното хранене и сън, така че да имате повече енергия през целия ден. Само помислете за дивидентите, които бихте получили в замяна, след като инвестирате вниманието си в умение, което винаги сте искали да развиете.

Ето някои неща, заслужаващи повече вложения от ваша страна:

Емоционалното здраве. Искрено вярвам, че всеки поне веднъж в живота трябва да говори с психолог. Пристъпите на паника, токсичните взаимоотношения, лошото настроение, стресът и т.н. унищожават ценната ни енергия, изяждат времето ни и ни пречат да живеем възможно най-добрия живот.

Затова е препоръчително да помислите за емоционалните проблеми, които може да имате и да ги преодолеете със специалист.

Това най-малкото ще изчисти ума ви и ще ви помогне да останете фокусирани върху възможностите, които животът ви предоставя, вместо да се хвалите с проблемите, които имате.

Образование. Не говорим за това да изкарате няколко магистратури и да защитите няколко докторантури. Можете просто да се запишете на езиков курс – владеенето на езици е може би най-полезното умение. Или пък пробвайте други курсове, където се учат занаяти. Всяко ново нещо ще допринесе за личностното ви усъвършенстване.

Пътувания. Честите пътешествия могат да се отразят негативно на бюджета ви, но пък създават спомени за цял живот. След време ще си мислите дори за лошите със смях. Затова изберете екскурзията пред новия лаптоп.

Музика. Ако се научите да свирите на инструмент, можете да поставите приятна нова традиция в семейството си. Освен това ако купувате музика, вместо да се блазните от нелегалните начини за придобиването й, ще подкрепите музикантите.

Книги. Нужно ли е да изброяваме защо? Развивайте въображението си, откривайте нови светове, научавайте нови неща. Вложение, което никога няма да стане излишно.

Храна. Позволявайте си от време на време да опитвате по-екзотични ястия дори и да са по-скъпи. В крайна сметка това е едно от удоволствията в живота. Старайте се и в ежедневието си да пазарувате по-качествени продукти, тялото ви ще ви бъде благодарно.

Инвестиционни сметки. Не оставяйте парите да останат само в банкова сметка. Парите трябва да работят. Започване на инвестиция, дори и малка, когато е възможно. Проучването на такива инструменти като Betterment или Acorns позволява да започнете да инвестирате дори малки суми.

Научете се да казвате "не". Добре е да кажете не. Отделете малко време, за да засадите тази мисъл в ума си. Напълно уместно е да отказвате неща, които няма да ви доставят радост, а напротив ще ви губят време, енергия и ресурси. И това е добра причина да кажете „не“ на неща, които не харесвате или не искате да правите.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии