1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Наш курорт съобщи, че е резервиран на 100% за Великден

Наш курорт съобщи, че е резервиран на 100% за Великден

Хотели на морето или в планината предпочитат българите?

Хотелите на Златни пясъци, които ще отворят за Великден, са със 100% запълнени резервации. Очакват се предимно румънски туристи. Това каза Стоян Маринов, съпредседател на Варненската туристическа камара, цитиран от БНР.  Всяка година 30% от избралите да почиват по празниците в курорта са българи, каза още Маринов и подчерта, че променливото пролетно време не ги спира. Дори и да е облачно и да не става за къпане в морето, става за разходки, посочи той. Туристите търсят основно хотели, които са близо до морето, затова тези, които са на задна линия, няма да работят, предположи експертът. 

Туристите търсят и СПА хотели, каза Павлин Косев, председател на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. Повечето от базите вече са осъвременени, предлагат голямо разнообразие от медико и SPA терапии и по-високо качество, каза той.

Прогнозите на Косев са, че ще имаме добър сезон. Попитан за недостига на кадри, Косев отговори, че това не е проблем само у нас и на този сектор. Косев подкрепя наемането на чужденци от трети страни. Той оцени като положителна тенденцията за внос на кадри в туризма. Хубаво е да имаме микс от служители от различни националности, все пак 60-70% от туристите са чуждестранни, каза Косев.

По негови наблюдения български персонал се търси и от селата.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии