1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Детски център не издавал касови бележки, НАП го глобява и запечатва

Детски център не издавал касови бележки, НАП го глобява и запечатва

Тече още една проверка по същите оплаквания от родители

Националната агенция за приходите установи нарушение в детски център в Пловдив. При проверката в обекта, фискалните инспектори са констатирали случай, при който не е издадена касова бележки при заплащане на месечна такса, съобщиха от НАП.

Контролните действия на НАП са извършени паралелно в два детски центъра – в Пловдив и в София, собственост на свързани фирми. Те са инициирани след телевизионен репортаж, в който родители твърдят, че не получават фискални бонове при заплащане на услугите.

В хода на проверките в двете детски градини, служителите от звеното за фискален контрол са изискали документи, изготвени при постъпването на всички деца, договори с външни дружества, документи, удостоверяващи разплащанията с тях, банкови извлечения за получените такси по банков път, договор за наем и др. Фискалните инспектори са извършили и проверка на касовите апарати, като е взета съдържащата се в тях информация за всички плащания в брой.

При проверката в детската градина в Пловдив, фискалните инспектори са установили, че една от фактурите и фискалният бон към нея не са издадени в момента на плащане, а няколко часа по-късно. Това е нарушение на действащото законодателство, за което се предвижда издаване на акт за установяване на административно нарушение и е предпоставка за прилагане на мярката „запечатване на обект“, категорични са от НАП.

Проверката на приходната агенция в детския център в София продължава, като предстои в кратките срокове да бъде анализирана събраната информация и в случай че се установи неспазване на законодателството, НАП ще предприеме необходимите мерки спрямо нарушителите.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии