1 USD
1.79995 BGN
Петрол
Bitcoin
$65,869.4

Афганистан и изхранването на световното население акценти в Давос

БГ Бизнес
 

Афганистанският президент Хамид Карзай отмени участието си в Световния икономически форум

Обстановката и бъдещето на Афганистан и изхранването на световното население са темите, които участниците в Световния икономически форум обсъждаха в третия ден от срещата си в швейцарския град Давос.

Афганистанският президент Хамид Карзай отмени участието си във форума.

Без да посочи причина за решението си, Карзай отпътува за Кабул от Лондон, където присъства на конференция за Афганистан.

При пристигането си в Давос британският външен министър Дейвид Милибанд отбеляза, че всички воюващи групи в Афганистан трябва да решат конфликтите помежду си с политика, а не с насилие.

"Ако са свързани с Ал Кайда, нямат място в политиката. Но щом искат да уредят политическите си спорове, трябва да го направят в съответствие с конституцията на Афганистан", заяви Милибанд.

Сред другите открояващи се моменти от днешния ден са решението на компютърния магнат Бил Гейтс и съпругата му Мелинда да отпуснат чрез фондацията си 10 милиарда долара за подпомагане на научните разработки и доставката на ваксини за най-бедните държави в света.

Според най-богатия човек на света допълнителното инвестиране във ваксини значително ще намали детската смъртност в Третия свят до края на десетилетието.  

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии