Приключи отчитането на топломерите в Шумен

БГ Бизнес
 

С близо 19% скочи цената на парното в Шумен от началото на тази година

За разлика от другите градове в страната, отчитането на топломерите в Шумен вече приключи. Причината е, че абонатите са на ежемесечно отчитане или плащат равни авансови вноски.

С близо 19% скочи цената на парното в Шумен от началото на тази година. От "Топлофикация" обаче не очакват проблеми с отчитането, тъй като засичане на топломерите е имало през празничните дни.

"70% от абонатните станции са с ежемесечен отчет на индивидуалните топлоразпределеители, което означава, че при тях вече е приключило засичането на топлоразпределителите", съобщи инж. Красимира Салабашева, от "Топлофикация"-Шумен.

Проблеми с отчитането не се очакват и при останалите 30% от абонатите, които плащат равни авансови вноски и топломерите им се отчитат в края на отоплителният сезон.

"Авансовите вноски ще бъдат пропорционално увеличени с процента на увеличение на цената на топлинната енергия", обясни инж. Красимира Салабашева.

Освен, че улеснява фирмата, този метод на отчитане удовлетворява и шуменци и те не очакват да има грешки.

В Шумен услугите на "Топлофикация" сега ползват 220 абонатни станции. Дали поредният скок на цената ще принуди клиентите да се откажат от парно ще стане ясно през следващия месец, когато ще излязат по-високите.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст