ЧЕЗ не приема плащания за ток (видео)

БГ Бизнес
 

От компанията успокояват, че до 5 януари няма да спират тока

Само ден преди настъпването на новата 2009 година се налага да свършим и някои задължителни неща. Като плащането на сметките за ток например. Оказва се, че има проблем както за потребителите на ток, така и за тези на водата.  Нашият репортер Константин Караджов провери къде и какви проблеми възникнаха днес.

Оказа се, че дори в навечерието на празника, пред няколко каси на ЧЕЗ - фирмата, която разпределя електроенергията в Западна България, постоянно се трупат клиенти, които са решили да отметнат ангажимента с плащането на сметката за ток.

Нито една от 65-каси на ЧЕЗ в София и днес не приемаше плащания. Тази изненадваща почивка в работен ден отприщи поредната вълна от негодуване към монополиста.

Според пресцентъра на ЧЕЗ, причината да не работят касите е приключването на финансовата година. Много клиенти не бяха чували за това. От ЧЕЗ успокояват, че до 5 януари няма да спират тока.

Касите ще бъдат отворени на 5 януари. От ЧЕЗ съобщиха, че плащането на сметки през интернет и с банкови карти ще работи още от 2 януари.

В Североизточна, където с ток снабдява Е.ОН, нямаше такъв казус. Дори утре в Добрич остава да работи една дежурна каса. Третото дружество, което ни снабдява с ток - EVN също като софийското обещава да не дърпа шалтера на длъжниците си точно по празниците.

Докато част от пловдивчани пазаруваха за новогодишната трапеза, други бяха решили да използват последния работен ден, в който да погасят задълженията си за ток. Срокът за безлихвено плащане изтече още на 25 декември. Днес касите работеха с нормално работно време

От компанията EVN обявиха, че няма да спират тока на  неизрядните си  клиенти по време на  празниците. Следващият работен ден за касите ще бъде на 5 януари. След тази дата ще започне и поетапното изключване на длъжниците.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст