Данъчните проверяват заведения и хотели по Черноморието

БГ Бизнес
 

Поводът – предстоящите празници

Инспекторите от Националната агенция по приходите започнаха засилени проверки на заведенията и хотелите по Южното Черноморие. Акцията е заради предстоящите коледни и новогодишни празници, когато масово се правят нарушения.  

Обект на данъчните проверки са най-посещаваните ресторанти, хотели и дискотеки в региона, които правят и по-голям оборот. Инспекторите проверяват дали при събирането на такса за вход, на посетителите се издават касови бонове или билети. Проверяват се и контролните ленти на фискалните апарати, тъй като на тях са маркирани реалните поръчки.

"Нека не се заблуждаваме, че по време на празници е по-голямо желанието за бърза и лесна печалба, така че да се плати по-малко данък, а реалният оборот е по-висок", каза Христо Узунов, пресаташе на НАП Бургас.

Проверки ще се правят и в самата Новогодишна нощ. Тогава екипите ще сравняват дали обявеният брой на заетите стаи в хотелите отговаря на броя на гостите в тях. Данъчните ще съпоставят и информацията за направените резервации и платени куверти с действителния брой на гостите на заведенията. На нарушителите ще бъдат съставяни актове и глоби, които могат да стигнат до 10 000 лева.

Инспекторите апелират гражданите да изискват касови бележки за платените от тях суми за куверти, такси за вход и консумация, и да сигнализират при нарушение.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст