Европейските лидери: Да инвестираме в най-новите технологии

БГ Бизнес
 

На среща в Лондон те обсъдиха икономическите проблеми пред ЕС

Европа трябва да направи големи инвестиции в т.нар. "зелена промишленост" и в най-новите технологии. Така тя може да стимулира вялата си икономика и да се подготви за бъдещ икономически растеж. Около тази позиция се обединиха лидерите на Франция и Великобритания и председателят на Европейската комисия.

На среща в Лондон тримата обсъдиха икономическите проблеми пред ЕС. Лидерите и бизнесделегациите разгледаха инвестиционните планове в навечерието на срещата на високо равнище в Брюксел, която ще се състои в четвъртък и петък.

Британският премиер Гордън Браун заяви, че има подкрепа плана за 200 милиарда евро, предложен от Европейската комисия за стимулиране на икономиката. Планът предвижда развитие на цифрова инфраструктура като оптичните кабели и високоскоростния интернет, както и на обществения транспорт с ниски вредни емисии.

Асошиейтед прес коментира, че някои източноевропейски страни, се опасяват, че прилагането на плана ще ограничи икономическия им растеж и ще доведе до увеличаване на цените на енергията.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст