Обама иска финансов стимул за домакинствата

БГ Бизнес
 

В ТВ интервю той посочи още, че автомобилната индустрия е "гръбначният стълб на американската икономика" и тя трябва да бъде спасена от фалит

"Мой приоритет номер едно ще бъде изработване на план за икономическо възстановяване на страната, който да бъде на висотата на проблема". Това заяви избраният за президент на Съединените щати Барак Обама в телевизионно интервю.

Обама посочи, че много от мерките, които се планират за преодоляване на кризата, могат да бъдат взети бързо, но е важно едновременно с това да не се губи и перспективата на икономическото развитие.

Бъдещият президент се спря на първостепенната важност на изработване на пакет от финансови мерки за стимулиране на икономиката и домакинствата.

Обама изрази неудовлетворението си от плановете за икономическо преструктуриране, предложени от изпълнителните директори на трите автомобилни гиганта. Той нарече автомобилната индустрия "гръбначния стълб на американската икономика" и потвърди мнението си, че тя трябва да бъде спасена от фалит чрез финансово подпомагане.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст