Предлагат големи отстъпки при покупка на кола (видео)

БГ Бизнес
 

При продажбата на жилища цените може да падат до 10%

Глобалната криза донесе невиждани коледни намаления на пазара на недвижими имоти и на луксозни автомобили. Заради липса на свободни пари, търговци и строители във Варна са принудени да правят до 20% отстъпка в цените на имотите и скъпите коли.

Световният икономически срив и настъпващите коледни празници се оказват идеален момент за покупка на недвижим имоти и нов автомобили. Стига да разполагате със свободни средства обаче. Заради финансовата криза търговците проявяват гъвкавост при сключване на сделки и са по-отстъпчиви при договарянето на цените.

"Всичко зависи от нуждите на определения търговец в момента и от неговите належащи плащания, така че отстъпката може да стигне и до 20%", посочи Николай Петров, търговец на луксозни автомобили.

При продажбата на жилища и търговски площи отстъпките варират от 5 до 10%, но строители с кредитни проблеми вече са готови да продават „на зелено" и с по-голяма отстъпка.

"Наблюдавали сме и други години подобни отстъпки, но естествено отстъпките, които тази година се предлагат от някои инвеститори са свързани с настоящата ситуация на пазара", каза Стилиян Попов, специалист 'Ключови клиенти и проекти" в компания за търговия с недвижими имоти.

С рекордните 20% пада цената на празничните оферти за имоти във ваканционните селища и малките общини край Варна. Затова брокерите определят момента като "много подходящ" за покупка на недвижимост.

"Веднъж отстъпките, които вие споменахте, а да не забравяме, че от следващата година данъчната оценка на имотите се вдига двойно, което ще повиши разходите по придобиването на имота", каза Стилиян Попов.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст