Глобиха четири фирми за топлинно счетоводство

БГ Бизнес
 

Нарушения са открити при "Техем", "Иста", "Нелбо" и "Термокомплект"

"Топлофикация" София обяви, че наказва с глоби четири от 10-те фирми за топлинно счетоводство. Това са фирмите за дялово разпределение "Техем", "Иста", "Нелбо" и "Термокомплект". Топлинният счетоводител "Бруната" също ще бъде наказана. Според директора на Топлофикация Петко Милевски фирмите не са спазили всички срокове да предоставят навреме на своите абонати изравнителните сметки за парно.

Шефът на топлофикация от днес наложи нов подход на общуване с медиите. Той обеща да дава редовно брифинги, но пък парира всякакви въпроси на медиите.

Макар Топлофикация да има двама щатни служители, натоварени да информират медиите, дружеството е наело и плаща допълнително пари на частна Пи Ар агенция. Топлофикация отказва да каже колко пари дава на агенцията, защото договорът бил търговска тайна.
Иначе Петко Милевски отчете, че най-големите фирми за дялово разпределение отнасят 10- хиляди лева глоба за недобре свършена работа.
 
"Не е въпросът каква сума, важен е фактът че някой може да ги санкционира за некачествената им услужа или за неизпълнени в срок фактури", посочи Милевски.

Петко Милевски не съобщи подробности и конкретни примери за гафовете на топлинните счетоводители. От Асоциацията на фирмите за дялово разпределение казаха, че ще коментират глобите след като се запознаят с мотивите на Топлофикация.

Иначе събираемостта на сметките за парно се повишава чувствително, отчете Топлофикация. Частни фирми и стопански организации обаче дължат на Топлофикация още 83 милиона лева. Кои са тези фирми, защо не си плащат и какво прави дружеството да ги осъди и да си вземе парите на брифинга не стана ясно, нито пък Милевски позволи да го попитат.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст