Голям спад на борсата в Ню Йорк

БГ Бизнес
 

Мрачната прогноза на Федералния резерв е, че икономическата криза ще продължи през цялата следващата година

Промишленият индекс Дау Джоунс изгуби от 5% от стойността си, а индексът на високотехнологичните дружества Насдак - повече от 6%. Като цяло нивата на борсата се върнаха пет години назад.

По-рано Федералният резерв оповести мрачната си прогноза, че икономическата криза ще продължи през цялата следващата година. Сред силно засегнатите от кризата браншове е производството на автомобили. Трите водещи американски концерна - Форд, Дженерал Мотърс и Крайслер - поискаха от конгреса спасителен пакет на стойност 25 милиарда долара. По тази причина настроението на тазгодишния автосалон в Лос Анджелис разбираемо е мрачно.

"Дженерал мотърс" се отказа от традиционната пресконференция и не изпрати на изложението представители на висшето ръководство на компанията. Въпреки това концернът показа, че осъвременява производството си с демонстрация на новата електрическа кола "Шеви Волт".

Редом с електрическите коли, все още спокойно можем да караме и автомобили с традиционно гориво. Цената на петрола днес отбеляза рекорден спад, като от 2005 година за първи път като слезе под 50 долара за барел. Друга добра новина за любителите на автомобили е специалната оферта на британска фирма за електронна търговия, която предлага две чисто нови коли на цената на една.

 

Конфликти и сигурност

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст