НДСВ иска приватизация на парното

БГ Бизнес
 

Каква е позицията на БСП и ДПС?

НДСВ поиска незабавна приватизация на столичното парно. Позицията на парламентарната група на жълтата пария е следствие на вчерашното решение на Столичния общински съвет, общинските акции на "Топлофикация" София да бъдат прехвърлени на държавата, безвъзмездно.

"Досегашният пинк-понк между принципалите - МИЕ и СО, доведе до неяснота колко дължим на Топлофикация София, несигурност за отоплението през зимния сезон, дори и сега част от гражданите нямат топлоподаване. Ето вижте ръцете на Христина Христова са студени, защото няма парно в къщи. Настояваме незабавно да започне процедура по приватизация на топлофикация София и търсене на стратегически инвеститор", каза зам.- председателят на НДСВ Милен Велчев.

Според Петър Кънев от левицата, вариантът приватизация на Топлофикация София теоретично е добър, но практиката показва, че "каквото приватизираме, после ние всички плащаме кражбите допълнително".

Рамадан Аталай от ДПС каза, че е необходим един сериозен собственик, който да предприеме определени действия, за да се намали цената на топлинната енергия, като се осъществи накрая идеята за когенерация.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст