1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Хлябът поевтинял

БГ Бизнес
 

Производителите смятат, че основания за повишение на цената на насъщния няма

Според хлебопроизводителите средната цена на хляба е паднала с около 20 стотинки за последните 4 месеца. Председателят на браншовата камара на хлебопроизводителите и сладкарите Борис Инчев каза, че хлябът у нас държи най-ниската цена за Европа.

Според хлебопроизводителите в момента умишлено се говори за цената на хляба, за да се измести вниманието на обществото от други важни теми. Цената е паднала, но не с толкова, колкото някои са очаквали, твърдят от бранша.

"Ако цената при средни цени за страната преди 3-4 месеца беше в рамките на 1,20лв. - 1,25 лв.  за килограм, сега тя е около 1 лев за килограм", каза Борис Инчев.

Според него върху цената на хляба влияе поскъпването на тока, както и на работната сила.

"Заплатите в София са много по-високи. Заплатите във Варна със сигурност са много по-високи отколкото в Добрич или Плевен, и в същото време цената на хляба в София е по-ниска отколкото в Добрич", каза депутатът Мария Капон.

Борис Инчев отрече да има картел между производителите. Той отказа да прогнозира каква ще бъде цената на хляба. Заяви единствено, че основания за повишението й няма.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

 

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии