Наказват столичната топлофикация, ако не пусне парното

БГ Бизнес
 

Междувременно стана ясно, че поскъпването на парното се отлага за 1 януари 2009 г. 

При сегашните температури "Топлофикация"-София може да пусне отоплението на града, по график, в следващите шест работни дни. Няма категоричен отговор обаче какво ще се случи с парното на столицата при рязко застудяване на времето. Днес не стана ясно дали "Булгаргаз" ще увеличи доставките на природен газ за столичната "Топлофикация".

Междувременно, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране предупреди, че ще санкционира Топлофикация, ако тя не си изпълни задължението по лиценза да осигури топлоснабдяване на всичките абонати. По закон глобата може да достигне 1 милион лева.

Шефът на "Топлофикация"-София Петко Милевски и представители на индустрията престояха близо три часа в централата на Булгаргаз. На излизане Милевски каза, че днес са били обсъждани само доставките за заводите, а разговорите за обезпечаването на "Топлофикация"-София със синьо гориво продължават. 

Топлофикация дължи на "Булгаргаз" 78 милиона лева
 
Към днешна дата, при тези температури и при сегашните количества газови доставки, отоплението на града е осигурено.

Междувременно заместник-председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Валентин Кирчев обяви днес, че поскъпването на парното се отлага с още един месец. От Нова година, вместо от 1 декември. Първоначално парното трябваше да поскъпне извънредно още от 1 ноември.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст