Пускат парно само на детските заведения и болниците (видео)

БГ Бизнес
 

Заради намалените доставки на газ, "Топлофикация" София не може да осигури топло за останалите абонати

Заради неиздължени суми "Топлофикация" - София все още получава намалени доставки от "Булгаргаз" и в момента може да осигури парно само на детските заведения и болниците. За да се осигури топлоснабдяване и в останалите обществени и битови сгради, трябва поетапно да се увеличават и доставките на газ. Утре шефът на столичната топлофикация ще има среща с ръководството на "Булгаргаз" и на нея ще стане ясно какво количество газ ще получи София.

От тази година "Топлофикация" - София въвежда и нова практика - блоковете с големи задължения да бъдат включени последни.

Блок в столичния квартал Младост е най-големият длъжник на "Топлофикация". Хората живеещи в него дължат повече от 162 000 лева на дружеството. По тази причина и ще трябва да почакат повече да дойде топлото. В блока са правени няколко опита за решаване на проблема с дължимите суми, но без резултат. Затова живеещите в него са решили всеки да се спасява както може. А това не може да не доведе до междусъседски конфликти.

От днес пускат парното и в Бургас

Пускането ще става поетапно. От дружеството съобщиха, че засега имат редовни доставки на газ, тъй като погасяват задълженията си към "Булгаргаз" по схема. Дълговете са около 2 милиона и 600 хиляди лева.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст