1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Директорът на ВМЗ-Сопот подава оставка

БГ Бизнес
 

В завода започна подписка за ефективни стачни действия

Директорът на ВМЗ-Сопот Иван Иванов съобщи, че е депозирал заявление с искане да бъде освободен предсрочно. Молбата е внесена в Борда на директорите на 10 октомври, за намеренията му е информиран и
министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Иванов каза, че в напускането на поста няма връзка със сегашните стачни действия, организирани от КТ "Подкрепа", тъй като намеренията му за това са известни от една година.

Иванов очаква въпросът да бъде обсъден през следващата седмица на заседанието на Съвета на директорите и той да бъде освободен от 31 декември.

По-рано днес от КТ "Подкрепа" съобщиха, че във ВМЗ-Сопот е започнала подписка за ефективни стачни действия. Синдикалната организация съобщи, че социалното напрежение в предприятието е в критична фаза, а директорът на фирмата Иван Иванов отказва преговори. Синдикатът иска спешна среща с президента на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев и с министър Петър Димитров.

Според синдикалистите Иванов е отнел социалните придобивки на работниците и служителите - средства за храна от 40 лева и транспортни разходи. Според тях във фирмата е започнала разпродажба на машини, които са годни и необходими за производството.

Не мога да приема такова поведение от хора, които за последните две години намалиха с 40 на сто задълженията, което в абсолютни цифри е 36 милиона лева, коментира Иванов. Той отхвърли обвиненията за съкращения, като посочи, че само тази година са назначени нови 650 служители в дружеството.

Вместо да изпълняват изключително тежката програма, което носи доходи, възможност за разплащане и за годишна извънредна работна заплата, те блокират безсмислено производството, коментира Иванов. По думите му протестът не е насочен срещу него, защото напуска фирмата. Според него в основата е неразбиране на връзката между производството и заплатите в дружеството.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии