Има готовност за пускане на парното (видео)

БГ Бизнес
 

Според синоптиците ще застудее от петък  

Продължаваме да се радваме на необичайно топлата есен с температурни рекорди за това време на годината. Според синоптиците ще застудее от петък - с понижение на температурите и валежи. От север ще започне да прониква студен въздух. Ще се установи облачно време, вятърът ще се усили. В събота ще бъде хладно, облачно, с превалявания, в източните райони и ветровито. Максималните температури ще са 9-10 градуса.

Дали Топлофикация ще пусне парното с оглед прогнозата за времето?

Предвид прогнозите за застудяване от столичната топлофикация съобщиха, че ще вземат решение дали и кога ще пуснат парното в четвъртък, след като получат метеорологичната прогноза за следващата седмица.

По закон парното се пуска, когато в продължение на три дни средната дневна температура е под дванайсет градуса и освен това има прогноза за трайно застудяване. Поради тази причина, независимо, че в края на седмицата предстои застудяване, от Топлофикация засега се въздържат с категорично становище кога ще пуснат парното.

Все още не е ясно какво ще стане със сградите, в които много хора не са си платили парното - дали те ще имат отопление наравно със всички останали или едва след като се издължат на Топлофикация. От дружеството обявиха, че ще уведомят абонатите си веднага след като стигнат до решение кога ще пуснат парното, предвид очакваното застудяване в края на седмицата.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст