Международните пазари пак тръгнаха надолу

БГ Бизнес
 

Специалистите се опасяват, че най-големите световни икономики ще навлязат в продължителна рецесия

Международните пазари отново тръгнаха надолу. Специалистите се опасяват, че най-големите световни икономики ще навлязат в продължителна рецесия.

Акциите на Уолстрийт паднаха с 8%. Скокът в понеделник, който последва приемането на плана за спасяване на банките, вече е заличен насред страхове, че мерките ще се провалят при парирането на глобалната икономическа криза.

В Сидни спадът на борсите е повече от 5%, а японският Никкей се срина с 10 пункта.
В Съединените щати продажбите на дребно претърпяха най-тежкия си срив от 1992 година насам, падайки с два пъти по-бързо темпо от очакваното от анализаторите.

Председателят на Федералния резерв Бен Бернанке допринесе за суматохата на пазарите, като предупреди американците, че тяхната затруднена икономика няма да се оправи бързо.

Въпреки няколкото дни покачване - в днешния ден негативните настроения се върнаха на фондовият ни пазар. Цените на акциите отбелязаха нов срив, след като имахме кратък период на успокоение. Продължи и разпродажбата на акции, което доведе до спад на основните индекси. Софикс падна с около 5%. Оборотът на борсата достигна 5.8 милиона лева.

 

Конфликти и сигурност

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст