НДСВ предлага спешни мерки за преодоляване на финансовата криза

БГ Бизнес
 

Едно от предложенията е увеличаване размера на гаранцията върху банковите влоговете от 40 000 лв. на 100 000 лв.

НДСВ предложи на министър-председателя седем спешни мерки за преодоляване на финансовата криза. Партията предложи да се увеличи размерът на гаранцията върху банковите влогове на физическите лица от 40 000 лв. на 100 000 лв.

Това увеличение е временна мярка, която ще бъде валидна в следващите 12 месеца, ако предложението се приеме. Също така, да се анализира възможността следващата актуализация на цените на газа да се отложи от януари за април 2009 г.

НДСВ предлагат да се приспадне от данъчната основа лихвата по ипотечните заеми на физическите лица, когато тази ипотека е за основно жилище на семейството, или максималният й лимит е от 100 000 лв. Партията предлага още да се увеличат инвестициите в инфраструктурата от бюджетния излишък, да се стимулира износът, да се опростят процедурите по възстановяване на ДДС, като се гарантира, че фирми, които нямат нарушения, няма да чакат повече от 6 месеца за данъчния си кредит.

Друго предложение е да се увеличат бюджетните средства за международната туристическа реклама на България, като по този начин ще се очакват повишени приходи и от международния туризъм

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст