AIG продава част от активите си

БГ Бизнес
 

Застрахователната компания цели да върне кредита си към Американската централна банка от 61 млрд. долара

Американският гигант AIG, който е собственик на БТК, обяви, че ще продаде някои от активите си. Целта е застрахователната компания да върне кредита си към американската централна банка от 61 милиарда долара.

Днес се очаква Камарата на представителите отново да разгледа плана за излизане от финансовата криза, предложен от президента Буш. В понеделник депутатите отхвърлиха проектозакона, в който впоследствие бяха направени промени и вчера той беше приет от Сената.

Планът предвижда осигуряването на 700 милиарда долара за изкупуване на инвестиционните облигации, които са загубили ликвидност. Прието беше увеличение на държавните гаранции за банкови депозити от 100 хиляди на 250 хиляди долара. Законодателите въведоха също допълнителни данъчни отстъпки за бизнеса, енергийния сектор и средната класа.

В очакване на решението на камарата на представителите, акциите поскъпнаха в ранната търговия на Уолстрийт. Експертите предполагат, че приемането на плана няма незабавно да отстрани проблемите от финансовата система, включително от стагниращите кредитни пазари.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст