1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

ДКЕВР: Парното вероятно ще поскъпне с 10% от 1 декември

БГ Бизнес
 

Не се очакват фалити на топлофикации, каза още Константин Шушулов

Вероятно ще има ново повишение в цената на парното от началото на декември. Това каза в Пловдив председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране /ДКЕВР/ Константин Шушулов, цитиран от Агенция “Фокус”.

Повишението ще бъде различно за отделните дружества, които са на природен газ, уточни Шушулов. Броят на тези дружества в страната е 11. Очакваното повишение ще бъде от порядъка на 10%, посочи още председателят на ДКЕВР.

Той уточни, че поскъпването може да се наложи и малко по-рано от 1 ноември. "Надяваме се, че след Нова година цените няма да се пипат отново, тъй като тенденцията е да няма голямо поскъпване на природния газ", допълни Константин Шушулов.

До 1 юли цените на топлинната енергия няма да се пипат повторно, поясни той. На въпрос на журналисти дали е възможна вълна на отказ на битови абонати от топлофикация в страната, Шушулов отговори, че това няма как да се случи, тъй като в жилищни сгради без комини, каквито има много в страната, абонатите бързо се убеждават, че отоплението с електричество е по-скъпо.

След това Шушулов призова хората да си плащат всичко, което се консумира, защото консумацията задължително се плаща. Председателят на ДКЕВР увери още, че не се очакват фалити на топлофикационни дружества у нас, тъй като законът е предвидил как да се действа в такива случаи.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии