Работодатели и синдикати срещу увеличението на цената на газа (видео)

БГ Бизнес
 

Индустриалците искат техни представили да влязат в Държавната комисия по енергийно регулиране

Бизнесът и синдикатите се обединиха срещу правителството. Работодателите и работниците са готови на улични протести, ако цената на природния газ бъде вдигната с близо 30%, както е планирано.

Ако утре ДКВР вземе решение за увеличение на цената на природния газ, в четвъртък КНСБ ще събере хората си под прозорците на Министерския съвет.

Според работодателите искането за увеличение на природния газ е санкция за българския бизнес, в момент, когато светът преживява най-драматичната финансова криза от времената на Голямата депресия.

"Няма фирма, която да може да издържи на подобен шок и по-опасното е, че няма фирма, която да може да живее в такава ситуация на неизвестност", заяви Иво Прокопиев.

Индустриалците искат техни представили да влязат в Държавната комисия по енергийно регулиране.

Индустриалците и профсъюзите се обявиха за прогнозируемо, плавно и поносимо нарастване на цената на газта, публичност върху разходите на "Булгаргаз", както и ясна програма за преструктуриране на сектора, която да спре трупането на загуби. От КТ "Подкрепа" припомниха, че засега са в изчаквателна позиция.

"Ние изпреварващо няма да участваме с протести. Ние чакаме първо да видим цените, той народът сам ще скочи", отбеляза Ташо Ташев.

Още утре ще стане ясно обаче дали и хората Константин Тренчев ще се присъединят към намерението на КНСБ за обща национална предупредителна стачка.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст