Конгресът отхвърли плана на Буш срещу кризата (видео)

БГ Бизнес
 

Амбициозният проект предвижда отпускане на най-малко $700 млрд. от държавния бюджет

Планът на администрацията на американския президент Джордж Буш за излизане от финансовата криза срещна неодобрението на Конгреса. Амбициозният проект предвижда отпускане на най-малко 700 милиарда долара от държавния бюджет.

Комисията изслуша министъра на финансите Хенри Полсън и председателя на Управлението за федерален резерв Бен Бърнанке.

"Единственият ми интерес е съвземането на американската икономика. Убеден съм, че ако кредитните пазари не функционират, ще има загуба на работни места и безработицата ще расте. Ще затворят врати и други компании, а брутният вътрешен продукт ще се свие. Затова мисля, че планът е предварително условие за здравословното възстановяване на нашата икономика", посочи Бърнанке.

От банковата комисия към Сената заявиха, че планът в този му вид е неприемлив.

"Американските данъкоплатци са разгневени и искат да знаят как се стигна до това. И което е по-важно - как архитектите на този икономически пейзаж ще ни върнат към стабилните ни финансови основи и ще възстановят доверието и оптимизма на американците", каза Кристъфър Дод, председател на Банковата комисия на Сената.

От банковата комисия изтъкнаха, че планът трябва да бъде преработен заедно с представители на Конгреса, след като при изслушването и демократите, и републиканците изразиха силни резерви към предложението.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст